Przykładowe menu

PONIEDZIAŁEK

stół szwedzki – pieczywo białe, kiełbasa żywiecka, szynka drobiowa, sałata lodowa, ogórek zielony, herbata miętowa

ryżanka
zapiekanka makaronowa z warzywami, kiełbasą i serem żółtym, surówka z rzodkwi i kukurydzy z sosem jogurtowym, herbata

jogurt owocowy, waniliowe ciasto piaskowe, owoc sezonowy np. kiwi, herbata owocowa

WTOREK

pieczywo wieloziarniste, parówki z wody, ketchup, pomidor, herbata zielona

krem z białych warzyw z grzankami
kasza jęczmienna, klopsy w sosie koperkowym, surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym, herbata

kisiel z zatopionymi truskawkami, wafle ryżowe, marchewka do chrupania, woda z miętą i cytryną

ŚRODA

mleko z płatkami wielo-zbożowymi corn flakes, bułeczki kajzerki z żółtym serem, papryka, herbata z cytryną

zacierkowa
Naleśniki z serem, marchewka do chrupania, herbata

sałatka owocowa (owoce sezonowe np. gruszka, śliwka, nektarynka), bułeczki maślane, rumianek

CZWARTEK

chleb razowy, serek wiejski, kabanosy, rzodkiewka, herbata owocowa

barszcz biały
ryż, indyk w sosie warzywnym, ogórek konserwowy, herbata

jabłko pieczone nadziewane powidłami, posypane płatkami migdałowymi, herbatniki petit-beurre, herbata zielona

PIĄTEK

bułka wrocławska, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek zielony, kakao

koperkowa z kaszą manną
ziemniaki, panierowany filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, herbata

biszkopt domowy, maślanka naturalna, banany, woda z cytryną

Przykładowe menu

PONIEDZIAŁEK

stół szwedzki – pieczywo białe, kiełbasa żywiecka, szynka drobiowa, sałata lodowa, ogórek zielony, herbata miętowa

ryżanka
zapiekanka makaronowa z warzywami, kiełbasą i serem żółtym, surówka z rzodkwi i kukurydzy z sosem jogurtowym, herbata

jogurt owocowy, waniliowe ciasto piaskowe, owoc sezonowy np. kiwi, herbata owocowa

WTOREK

pieczywo wieloziarniste, parówki z wody, ketchup, pomidor, herbata zielona

krem z białych warzyw z grzankami
kasza jęczmienna, klopsy w sosie koperkowym, surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym, herbata

kisiel z zatopionymi truskawkami, wafle ryżowe, marchewka do chrupania, woda z miętą i cytryną

ŚRODA

mleko z płatkami wielo-zbożowymi corn flakes, bułeczki kajzerki z żółtym serem, papryka, herbata z cytryną

zacierkowa
Naleśniki z serem, marchewka do chrupania, herbata

sałatka owocowa (owoce sezonowe np. gruszka, śliwka, nektarynka), bułeczki maślane, rumianek

CZWARTEK

chleb razowy, serek wiejski, kabanosy, rzodkiewka, herbata owocowa

barszcz biały
ryż, indyk w sosie warzywnym, ogórek konserwowy, herbata

jabłko pieczone nadziewane powidłami, posypane płatkami migdałowymi, herbatniki petit-beurre, herbata zielona

PIĄTEK

bułka wrocławska, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek zielony, kakao

koperkowa z kaszą manną
ziemniaki, panierowany filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, herbata

biszkopt domowy, maślanka naturalna, banany, woda z cytryną